HomeBisnesCara Buat Duit Dengan Affiliate Marketing

Cara Buat Duit Dengan Affiliate Marketing

Seperti ramai yang orang tahu selain platform off line adalah platform online. Untuk bisnes yang tanpa modal di panggil dropship dan affiliate. 2 cara ini lah yang lazimnya digunakan di dalam bisnes online. Cuma kali ini kita bincang tentang cara buat duit dengan affiliate dahulu.

  1. Dropship adalah untuk produk fizikal
  2. Affiliate adalah untuk produk digital

Kita mulakan dahulu dengan produk digital. Jual Produk digital dengan Affiliate Marketing.

Di dalam bidang produk digital kita boleh menjadi owner kepada produk digital tersebut atau kita juga boleh menjadi ejen kepada produk tersebut yang dipanggil sebagai Ejen Affiliate.

Untuk yang baru menceburi bidang online bisnes ni. Di sarankan untuk bermula sebagai Ejen Affiliate dahulu. Income Ejen affiliate tidak kurang hebatnya dari owner produk. Ini lah satu cara buat duit secara online.

Dengan menjadi ejen affiliate, anda tidak perlu lagi untuk pening kepala mencipta produk, buat ebook, buat software atau video.

What is affiliate marketing

Kelebihan Jadi Ejen Affiliate Marketing

Di dalam affiliate ini banyak cabaran jika anda adalah orang yang baru hendak bermula. Tetapi cabaran ini lah yang akan beri anda banyak kelebihan baru.

so step pertama adalah anda kena cabar diri sendiri dahulu untuk menyahut cabaran ini.

Mula Mengembara…

Di dalam pengembaraan sebagai Ejen Affiliate ini anda akan dapat belajar banyak jenis model marketing atau pemasaran. Yang anda akan dapat dari owner produk atau owner platform affiliate.

Model marketing dan strategi pemasaran ini akan diberikan secara percuma sahaja. Dengan Strategi dan tutorial yang lengkap, sangat memudahkan anda untuk bermula.

Sesetengah Strategi dan tutorial ini mungkin akan berubah-ubah mengikut arus perdana dan algorithim mesin dan manusia.

Ya… algorithim manusia juga boleh berubah mengikut peredaran masa.

Anda hanya tinggal untuk peka perkembangan baru, praktik strategi dengan betul dan disiplin dengan bersungguh-sungguh.

Lagi satu yang sangat penting ialah Mindset anda kena setting betul-betul. Jika jual produk “panduan” anda perlu set minda anda dan perlu jadi jurulatih atau coach, pakar serta faham terhadap “panduan” tersebut.

Macam mana nak jadi Ejen Affiliate ?

Mana nak dapat sumber untuk daftar menjadi Ejen Affiliate. Ada sesetengah Affiliate perlu daftar berbayar, ada yang daftar free sahaja dan ada lagi yang perlu beli produk tersebut dulu baru dapat link untuk daftar sebagai affiliate.

Untuk peringkat ini, kita fokus pada topik pendaftaran percuma.

Anda boleh daftar sebagai Ejen Affiliate percuma di sini:-

  1. Klikjer
  2. Ordersini

untuk klikjer dah ramai pun yang dapat hasil komisen. Di klikjer ni semua produk digital berasaskan ebook. Semua panduan. Ada banyak sangat ebook yang anda boleh jual. anda hanya tinggal untuk jadi master sahaja terhadap ebook yang anda pilih untuk di jual. Boleh daftar disini >>KLIKJER

Diantara senarai Ebook yang tersedia di Klikjer yang boleh anda jual:-

  1. BinaEcommerce.com
  2. BisnesAirBalang.com
  3. BisnesAiskrim.com
  4. BisnesBakeri.com
  5. BisnesBurger.com
  6. BisnesFotografi.com
  7. BisnesHomeTuition.com
  8. BisnesLazada.com
  9. BisnesMakanDelivery.com
  10. BisnesShopee.com
  11. BisnesShopee.com 2
  12. BisnesTudung.com
  13. Dekorasi Bajet
  14. FormulaKurus.com
  15. IGKaboom.com
  16. Ikan Tilapia
  17. JomBebasHutang.com
  18. JomLaburSaham.com
  19. JutawanHomestay
  20. KeretaImport.com
  21. KerjaSingapura.com
  22. LubukBundle.com
  23. LubukGajet.com
  24. Panduan MUET
  25. PikatLelaki.com
  26. Rahsia Rumah Lelong
  27. Rahsia Sedekah
  28. Rahsia Solat
  29. Rahsia1688.com
  30. RahsiaKambing.com
  31. RahsiaPenulis.com
  32. RahsiaShopify
  33. RahsiaTaobao.com
  34. RahsiaTemuduga
  35. RahsiaUnitTrust.com
  36. SistemSaham.com
  37. SuamiUnggul.com
  38. TeknikWechat
  39. Tips Jimat
  40. Tips Kereta
  41. Yakjuj Dan Makjuj

Pehh…di klikjer sahaja ada 41 produk digital untuk anda cuba. Bukan semua yang dalam senarai ini anda perlu jual. Memadai 1@2 produk sahaja dulu.

Jalan dan cara buat duit sangat banyak. Cuma cara, sikap dan disiplin kita sahaja yang akan menentukan segala-galanya.

Jika anda masih tidak puas untuk buat pilihan di klikjer, anda boleh buat semakan pula di ordersini.com . Disana bukan sahaja ebook tapi ada pelbagai lagi produk dan servis. Di ordersini ada ebook,servis, dan juga pelbagai software.

Ordersini sebenarnya adalah sebuah sistem tempahan online. Anda boleh register secara percuma sahaja, boleh register disini sekarang >>ordersini.com . Namun sistem order sini ada juga pakej yang berbayar, dan anda akan dapat beberapa ciri premium yang disediakan.

Untuk pakej percuma masa pendaftaran sahaja akan tetapi anda akan dicaj Rm2 ketika berlaku transaksi. Ini sangat membantu bagi pemula bisnes online. Anda juga boleh letak produk anda sendiri di ordersini kemudian boleh cari ejen affiliate untuk jual produk anda.

Berbalik kepada affiliate. selepas register akaun di ordersini. Buka marketplace, buka produk dan ambil link affiliate anda sendiri dibawah info poduk. Dan boleh mula untuk memasarkan link tersebut. setiap pembelian pada link yang anda promosi, anda akan dapat komisen.

Nah…itu cara buat duit dengan affiliate.

Jangan risau, setiap platform affiliate akan ada group support dari owner yang akan bantu anda. Mereka bersedia memberi tip-tip, tools, dan gambar-gambar banner untuk anda membuat promosi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Most Popular

Categories

Exchange

MYR - Malaysian Ringgit
AUD
3.0
BGN
2.5
BRL
0.8
CAD
3.3
CHF
4.5
CNY
0.6
CZK
0.2
DKK
0.7
EUR
4.9
GBP
5.7
HKD
0.5
HRK
0.7
HUF
0.0
IDR
0.0
ILS
1.3
INR
0.1
JPY
0.0
KRW
0.0
MXN
0.2
NOK
0.5
NZD
2.9
PHP
0.1
PLN
1.1
RON
1.0
RUB
0.1
SEK
0.5
SGD
3.1
THB
0.1
TRY
0.5
USD
4.2
ZAR
0.3