Saturday, January 23, 2021
Home Tips

Tips

Ilmu Perubatan Dan Petua

Kena simpan ilmu Perubatan Dan Petua ni sebaiknya Orangnya pun dah takda lagi.😔  (AlMarhum Tuan Guru Dato Dr Haron Din)1) - Apabila dipatuk ular, penawar ada...

ASTAKONA, TAPAK LAPAN DAN ILMU IKHTIAR HIDUP

ASTAKONA, TAPAK LAPAN DAN ILMU IKHTIAR HIDUP (SURVIVAL) DI ALAM MELAYUAntara lagu yang saya suka dengar ialah Taman Astakona, lagu yang masyhur pada tahun...

Akibat Tiada Pengetahuan Tentang Khairat Kematian,Ramai Waris Yang Tidak Buat Tuntutan

Ramai waris TAK TUNTUT KHAIRAT KEMATIAN sebab tak tahu dan gara-gara sikap si mati (termasuk kita yang hidup ni) tak pernah cerita join apa-apa...

Cara supaya scrollbar blog jadi smooth

Sekarang saya akan tunjukkan bagaimana cara supaya scrollbar blog jadi smooth Apa maksud scrollbar blog jadi smooth? alaa...supaya semasa kita scroll blog kita di blogger...

Tutorial Aktifkan Script Anti Control-U

Tutorial Aktifkan Anti Control U atau Ctrl+U ini adalah untuk tujuan supaya tiada orang skodeng code-code yang ada di blog korang semua.korang copy...

3 Jenis Bisnes Terbaik Bulan Puasa Dan Sambutan Raya

Apa tujuan saya tulis tajuk 3 jenis bisnes terbaik bulan puasa dan sambutan raya?  Di sini saya kongsikan artikel tentang 3 jenis bisnes yang boleh...

Cara tingkatkan fokus

Dalam meniti perjalanan kehidupan, seseorang manusia sering lalai dan tersasar dari tujuan sebenar atau lari dari target sendiri akibat dari pengaruh sekeliling. Topik kali ini...

Kepentingan hibah dalam Islam – Petikan khutbah Jumaat Negeri Perak Hari ini 9 Mac 2018

  Sidang jumaat yang di rahmati Allah,Saya menyeru kepada diri saya sendiri dan kepada sidang jumaat sekalian, marilah sama-sama kita perbaiki dengan meningkatkan ketaqwaan kepada...

Hanya dengan RM30 anda layak dapat pencen selama 20 tahun

Hanya dengan RM30 anda layak dapat pencen selama 20 tahun. Ini amount contoh la kan. Apa ni? Skim pencen ke? bukan. Ini adalah plan insurans...

Produk terbaru Zurich dan Agen Kota Bharu

Suami meninggal isteri dapat pampasan dari Zurich. Dibayar secara bulanan contoh RM1000 sebulan selama 20 tahun. Hehe...Suami meninggal isteri dapat gaji.Ini lah plan terbaru...

Strategi dalam memperbaiki kewangan

"Segalanya memerlukan wang walaupun wang bukanlah segala-galanya". Tetapi wang memainkan peranan penting dalam kehidupan seharian kita. Tentang kenyataan diatas ada betulnya juga kerana kita...

Didik diri dengan ilmu kewangan

Ramai orang gagal menguruskan wang masing-masing hanya kerana tiada displin dan gagal mematuhi apa yang telah dirancangkan sebelum ini. Ramai juga yang masih keliru...

Most Read