HomeBisnesTeknik Zero Cost Marketing

Teknik Zero Cost Marketing

Teknik Zerocost ni adalah menggunakan platform yang sedia ada tanpa sebarang apa-apa kos yang di perlukan di dalam kempen untuk perniagaan bagi pemula bisnes.

Ada juga pihak yang menafikan tentang penggunaan istilah zero cost martketing. Bagi sesetengah pihak mengatakan bahawa tiada sebenarnya zero cost zero cost ni sebab internet pun kena bayar ada kosnya. Penggunaan internet adalah satu perkara yang disentuh tentang kos untuk marketing.

Tapi bagi pemula bisnes atau peminat zero cost marketing, penggunaan internet tidak di kira sebagai kos marketing. Internet sudah menjadi keperluan harian. Jika orang yang tidak berniaga pun akan guna juga internet ni. Mereka perlu internet untuk berfacebook, buka instagram, buka tweeter ,tengok youtube, google search, baca berita dan sebagainya.

Alang-alang guna internet untuk harian apa salah guna kesemua platform-platform percuma ini untuk buat kempen perniagaan. Cuma kena ada tips dan strategi marketing yang disusun rapi la. Untuk mendapatkan tip dan strategi zero cost ini kena rajin explore sedikit jika masih mahu jimat dan percuma. Tapi jika nak cepat ada kos nya untuk dapatkan panduan-panduan kepada strategi zero cost ini. Ada pakar-pakar yang sentiasa mengkaji dan mencuba strategi-strategi yang ada di atas muka bumi ini. Mereka kaji mereka cuba kemudian mereka bukukan Teknik-teknik dalam bentuk buku atau ebook dan sebagainya. Tapi kos ebook ni tidak lah semahal paid marketing itu sendiri.

Apa tools percuma untuk teknik zero cost ini? Lihat senarai di bawah…

  • Facebook profile
  • Facebook Page
  • Instagram
  • Tweeter
  • Linkedin
  • Youtube
  • Blogger.com
  • Telegram
  • Whatsapp

Semua alat-alat yang percuma ini seperti contoh dalam senarai diatas sangat memberi manfaat kepada bisnes jika dapat di manipulasikan penggunaan sehabis-habisnya. Contoh Panduan Facebook >> klik >>Facebook Wall Cash

Ini salah satu trip tips untuk facebook dan ada banyak lagi cabang dan pecahan-pecahannya. Gabungkan dengan instagram, telegram, blogspot serentak dalam masa yang sama yang menghasilkan impak Wow.

Untuk website dan blog di blogger.com pun free. Di blog pula anda boleh guna kaedah seo (longterm), kaedah artikel, target prospek, membina tribe sendiri, anda boleh manfaatkan feedburner di blogger.com secara percuma hebat feedburner ni jika tahu rahsianya.

Dengan blogger.com juga anda boleh jika mahu menjadi seorang blogger. Walaupun belum ada perniagaan anda boleh jadi seorang penulis(blogger) dan jana pendapatan melalui blog. Hanya melalui penulisan di blog anda boleh jana pendapatan tapi mesti dengan penulisan artikel yang terbaik. Nak belajar bagaimana jana pendapatan dengan penulisan boleh tengok di sini >> Belajar Menulis

Di dalam sudut teknik zero kos marketing ini apa yang paling penting ialah penulisan. Anda mesti mampu menulis dan rajin menulis. Harus ada seni dalam penulisan. Lagi berseni penulisan anda lagi bagus bisnes anda. Ada jenis penulisan santai dan teknik bercerita baru menjual, ini di panggil storytelling. Ada jenis penulisan untuk menjual terus, terus create ayat untuk menjual, seni ayat ini di panggil copywriting.

Tiada sangat isu teknikal yang berat-berat pada Teknik Zero cost ini. Tapi anda perlu rajin.

Untuk penulisan di blogspot pula di samping ada seni penulisan anda juga perlu tahu cara menulis mengikut kesukaan search engine optimization (SEO) supaya artikel anda naik dan kekal di first page google, kukuh dan bertahan lama di enjin carian google. Anda boleh study ilmu seo basic di blog mazukiblog.com free sahaja iaitu >> panduan seo untuk blogspot

Anda boleh menyiasat blog-blog orang lain yang dah terbukti berjaya menghasilkan pendapatan seperti blog Lokmanamirul.com >> Lokmanamirul Profil dan juga hasrulhassan.com

1 COMMENT

  1. Terima kasih tuan kerana menjadikan artikel di blog saya sebagai panduan.

    Semoga bermanfaat untuk semua dan menjadi motivasi kepada saya untuk berkongsi dengan lebih banyak ilmu-ilmu berguna.

    Terima kasih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Most Popular

Categories

Exchange

MYR - Malaysian Ringgit
AUD
3.1
BGN
2.5
BRL
0.7
CAD
3.4
CHF
4.5
CNY
0.7
CZK
0.2
DKK
0.6
EUR
4.8
GBP
5.7
HKD
0.5
HRK
0.6
HUF
0.0
IDR
0.0
ILS
1.3
INR
0.1
JPY
0.0
KRW
0.0
MXN
0.2
NOK
0.5
NZD
3.0
PHP
0.1
PLN
1.0
RON
1.0
RUB
0.1
SEK
0.5
SGD
3.1
THB
0.1
TRY
0.4
USD
4.2
ZAR
0.3